Когато играчката се превърне в кървава плачка... 23.07 | 18:00

Игри, започнали забавно, но завършили трагично...

От Христо Узунов

Знаете израза "от играчка - плачка", нали? А, знаете ли как е произлязъл? Ами, разбира се, когато играчката е станала на плачка. Както ще разберете от следващия материал, историята познава доволно много случаи, когато "N" на брой индивиди са се събирали за да си поиграят, я на шахче, я на футбол, а накрая всичко е приключило с игра на брадва, моторна резачка и роторна картечница... Вижте за какво става дума.

Полярното шахматно убийство

В периода 1955–1991 година Съветският съюз изпраща общо 36 изследователски мисии на Северния полюс. Животът в подобни условия и по принцип не е лесен, но се утежнява още повече по време на мисията през 1959 година. Една на пръв поглед безобидна игра на шах се превръща в трагедия, когато един от играчите, явно разярен от развитието на партията, разчленява опонента си с брадва!

Това е забележителен случай, тъй като подобни инциденти са огромна рядкост заради стриктните психологически изисквания. Колкото и устойчиви да сте обаче, мрачното време, минусовите температури и изключителната изолация може да ви накарат да откачите. Този случай е причината руското правителство да забрани на космонавтите си да играят шах. Не бихте искали да се скарате с някого на място, където никой няма да чуе виковете ви.

Да умреш от виртуален меч

 

Онлайн игрите са нещо обичайно. Купуването и продаването на оръжия в тях – също. Не е нормално обаче следното – китайският геймър Ки Ченгуей отключва много рядък меч, който не възнамерява да продава. Няколко дни по-късно го дава назаем на своя приятел Жу Као Юан, който на свой ред го продава за 871 долара. Вбесеният Ки на мига отива в дома на предателя и го пронизва в сърцето с кухненски нож, заради което е осъден на смърт! А не можеха ли просто да си разделят парите?!

Останалите фатално завършили игри на нещо прочетете в Div.bg

Водещи

Най-четени