Когато маймунджилъците станат начин на живот... 19.04 | 12:09

Запознайте се с Кеничи Ито, който усъвършенства спринт на четири крака

От Ивайло Коралски

Последните осем и половина години 29-годишен мъж от Токио работи усърдно върху усъвършенстването на своя спринт на четири крака, съобщава Reuters.

Името на японеца е Кеничи Ито, а стилът, който се стреми да усъвършенства, е базиран на придвижването на африканската маймуна Патас.

Цялото "изпълнение" на чудатия японец се състои в обикаляне на неговия квартал в предградията на четири крака, като през това време успява да извършва всекидневните си задължения. Нещо повече, Кеничи Ито прилага маймунския си подход, дори когато разговаря с други хора.

През ноември 2008 година Ито поставя световен рекорд по бягане на 100 метра на четири крака. Времето, постигнато от японеца, според Книгата на Гинес е 18,58 секунди.

В добавка към нестандартните си спринтови умения, Ито е развил още пет отличаващи се начина на придвижване посредством двата чифта крайници, с които го е дарила природата.

Младежът твърди, че черпи вдъхновение от животинския свят като изучава всякакви видео материали в интернет и редовно посещава местния зоопарк.

Четирикраката му устременост обаче не винаги му носи положителни емоции. Ито споделя пред Reuters за случай, в който, докато работи върху "маймунджилъците" си в планински район, за малко не е станал жертва на ловец, който го е взел за дива свиня.

Странната четирикрака отдаденост на Кеничи произтича най-вече от любовта му към маймунската раса, когато е бил дете.

"Когато бях малък, в мен се появи амбицията да усвоя някои от техните характерни черти. Преломният момент за мен бе, когато видях на живо тичаща маймуна. От този ден практикувам маймунско бягане всеки ден."

Водещи

Най-четени