Кои са най-странните зависимости? 28.06 | 15:57

Защо дъвченето на лед и пиенето на кръв е ежедневие за някои?

От Лазар Тодоров

Всички знаем, че лошите навици са нещо, от което постоянно се опитаме да се отървем. Не само, защото те не са приятни за околните, но и защото може да са вредни за здравето.

Едни от най-красноречивите примери за това са наркотиците, алкохола и цигарите. Негативните последици от тях за здравето ни са повече от показателни.

Но редом с вредните навици, има и такива, които са по-скоро невероятни. Вижте странностите, към които са пристрастени някои хора. Ето ги и тях:

Диетична кола

Клеър Айтън е майка на две деца и доскоро е страдала от мания по...пиене на диетична кола. Асистентката е консумирала по четири литра кола на ден за цели 10 години, без да си мисли, че това е нередно. Чак през 2011 година тя стига до осъзнаването, че това всъщност е адски нездравословно и смущаващо. Айтън е използвала хипнотерапия, за да надмогне жаждата си за газираната напитка. Доста бързо тя отслабва, а освен всичко друго, спестява и по хиляда паунда на година.

Пиене на кръв

Джулия Каплес признава, че пие почти два литра човешка кръв на месец. Запасите ѝ се състоят от доброволно даряващи кръвта си донори, а Каплес практикува странната си мания от 30 години насам. Интересното е, че Каплес съвсем не е сама в този си навик. Много други хора също имат афинитет към пиенето на кръв, какъвто е случаят и с татуистката Мишел. Тя прави своя собствена трактовка на коктейла "Блъди мери" - с истинска човешка кръв.

Вижте и останалите в Econ.bg.

Водещи

Най-четени