Кой е вашият ангел хранител според зодията 20.08 | 08:00

Вярвате или не, вие сте закриляни

От Беатрис Николoва

Най-вероятно неведнъж сте чували, че имате ангел хранител, който ви пази. Независимо дали вярвате или не, няма как да не сте усещали една сила, която е била до вас в някои екстремни моменти.

В почти всички култури и религии ангел хранителят се възприема като духовно създание, определен да следва, насочва и да помага на даден човек в неговото "земно пътуване”. Разбира се, ние не можем да сме сигурни за съществуването на тези митични създания, но пък малко вяра в доброто никога не е излишна...

И тъй като се смята, че ангелите са тясно свързани със зодиакалните знаци и планетите в нашата Слънчева система, днес ви предлагаме да се запознаете с вашия "помощник”.

Овен

За амбициозността и силата на Овена се грижи ангелът Баракиел. Той дарява на тази зодия силен емоционален заряд и оптимизъм, с който да приема трудностите по-лесно. Според преданията, той управлява светкавиците и се грижи за успеха в различни игри.

Телец

Асмодел. Този ангел ще ви помогне да разберете целта в живота си, както и да стигнете до нея. Въпреки че понякога гледате песимистично на нещата, които ви се случват, това само калява волята ви. Интересен факт е, че в коптските религиозни книги и в Кабала, Асмодел е наричан Демон на наказанието.

Близнаци

Представителите на тази зодия могат да са спокойни, че над тях бди Бахрам, който в различни писания е споменаван като Ангел на победата. Макар от време на време да сте малко наивни по отношение на собствените си способности, вие винаги ще намирате начин да излезете от дадена ситуация.

Всички закрилниците на останалите зодии в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени