Колко проблеми може да донесе една прическа? 21.09 | 20:51

Спряха американка на летище, за да претърсят косата й за експлозиви

От Елена Кирилова

Прическата е нещо, което сами си избираме и е начин да изразим своя характер, вкус и същност. Но едва ли, когато ходите на фризьор, мислите какви могат да са последствията от външния ви вид.

За една американка афроприческата се оказала истински кошмар, след като служители на летище, претърсили къдриците й за експлозиви, с което докарали жената до сълзи.

Изис Брантли била спряна на Международното летище Хартсфилд-Джаксън в Атланта, Джорджия, след като преминала пред сканиращото устройство.

Докато слизала надолу с ескалатора жената чула някой да я вика и я подканя да спре. Двама души от охраната й обяснили, че не могат да я пуснат да продължи преди да претърсят добре оформената й прическа за експлозиви.

Неохотно тя им позволила да го направят и те започнали проверката на място, вместо да я помолят да отиде до закритата зона за сканиране. Когато започнали да ровят в косата й, жената не издържала и се разплакала.

"Бях възмутена", обяснява Изис Брадли, която е от Далас, Тексас. "Бях унижена. Бях объркана".

След ужасната случка, дамата се обърнала към шефа на охраната, а той на свой ред й се извинил.

Брадли, която често пътува из САЩ по работа, твърди, че носи косата си по този начин в продължение на 20 години и това е първият път, в който са поискали да я проверят.

Случилото се довело до страхове, че тя ще бъде тормозена отново следващия път, в който стъпи на летище.

От летището твърдят, че допълнително сканиране се прави с оглед сигурността на всички пътници. За целта се проверяват дрехи, шапки и дори прически – всички места, на които могат да се скрият забранени предмети.

Водещи

Най-четени