Коя е най-неприятната домакинска дейност? 06.02 | 14:55

Чистенето на фурната, канала от косми, сортирането на продуктите в хладилника, бърсането на прах?

От Ивайло Коралски

Чистенето на фурната е начело в списъка с най-неприятните домакински дейности, които хората не бързат да вършат, съобщава Daily Express, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на фирмата за почистващи продукти "Pride Oven". 

Липсата на достатъчно време и желание най-често се посочват като причина неприятните дейности да попаднат в списъка с неща, извършването на които се отлага неопределено, допълва БТА.

Списъкът с най-често отлаганите задачи включва още почистването на канала от косми, сортирането на продуктите в хладилника и бърсането на прах от подовите первази. На национално ниво списъкът съдържа внушителните 316 милиона домакински задължения, които чакат да бъдат извършени.  

Един на всеки десет души, участвали в допитването, признава, че отлага изпълнението на досадни задачи до пет години.

Петдесет процента "се правят на разсеяни", надявайки се половинката им да се заеме с неприятната дейност. Предстоящо посещение на тъщата или свекървата кара един на всеки души да се заеме с дълго отлаганите задачи.

"Колкото по-дълго време хората изчакват, толкова по-трудно става изпълнението на тези дейности. Проблемът може да се разреши, ако човек си набави най-подходящите почистващи продукти", казва говорител на фирмата, поръчала проучването.

Водещи