Краят: Заснеха 8 НЛО-та, маскирани като гъски 07.02 | 15:57

Избраната дестинация от извънземните е Мексико

От Ивайло Коралски

Краят на света може и да е далече, но НЛО-тата, изглежда, са меко казано близо.

Осем неидентифицирани летящи обекта са били заснети в небето над Мексико, съобщи БТА. Ако се съди по 3-минутното видео, което очевидец на нашествието на пришълците е качил на 31-ви януари на YouTune, записът е бил направен на 26 януари тази година.  

Авторът на видеото Мигел Агила първоначално помислил, че в небето лети ято чайки, тъй като заснетите обекти по форма много приличали на птици. След това обаче се усъмнил в естествения произход на обектите, защото "птиците" нито един път не размахали криле и се движели в прекалено голям синхрон на голяма височина, пише индийският вестник International Business Times.   

При по-детайлно изучаване на обектите Мигел дори видял луминисцентна светлина, която всеки от тях изпускал. 

След като видеозаписът бил гледан над 50 000 пъти, средствата за информация се заинтересували от обектите и потърсили мнение на експерти.  

Според Скот Уоринг, специалист от изданието UFO Sightings Daily, макар лично той първоначално да помислил, че е заснето ято чайки, по-късно признал грешката си и заключил, че наистина става дума за НЛО, по-всяка вероятност с извънземен произход.

Все пак не е изключено това да са безпилотни летателни апарати на една от правителствените структури на Мексико, казва той.

Според Уоринг, обектите по форма напомнят също на секретните американски летателни апарати TR-3B, които се движат с невероятна скорост и имат огромни размери. Данните за засекретения проект отдавна предизвикват интереса на уфолозите.

Според тях технологията е била почерпена от извънземните и позволява "да се намали" въздействието на гравитационното поле на Земята.

Впрочем ползвателите на YouTube са намерили най-простото обяснение на феномена, заснет в небето над Мексико. Според тях действително става дума за ято птици, но не чайки, а обикновени диви бели гъски. Дължината на телата им е над 70 сантиметра, а теглото им е над 2 килограма. Белите гъски се срещат по цялото арктическо крайбрежие на Северна Америка - от Аляска до Западна Гренландия. Птиците зимуват в Северна Америка. 

Дивите бели гъски могат да летят на височина над 10 километра и да остават във въздуха за дълъг период от време. По време полета си през Централна Азия те прелитат над Хималаите и над най-високия връх в света Еверест, който се издига на 8845 метра.

Водещи

Най-четени