Куче едва не преяде до смърт с шоколад 01.04 | 21:03

Оказва се, че дори едно парченце черен шоколад може да убие териер

От Александър Бакалов

Лакомо женско куче от породата Джак Ръсел териер едва не умря, след като погълна цял пакет с шоколадови монети, пише вестник Daily Express, цитиран от БТА. 

3-годишната Моли явно е решила, че е дошъл късметлийският й ден, когато стопанката й Хелън Бентли от Крайстчърч, Великобритания, излязла и я оставила без надзор в компанията на сладките изкушения.

В резултат на пира с шоколад обаче се наложило лакомницата по спешност да бъде откарана при ветеринар, който й направил промивка, за да прочисти токсините от тялото й. 

От ветеринарното дружество PDSA предупреждават собствениците на кучета да не ги оставят без надзор по празници, съпътствани от сладки изкушения.

Експертите напомнят, че дори малко парче черен шоколад съдържа достатъчно теобромин, за да убие куче от  дребна порода като териер. Други празнични изкушения като стафиди и ядки в шоколад крият още по-големи рискове за четириногите лакомници. 

"Ако стопаните искат да зарадват питомците си за празника,  нека им осигурят безопасни развлечения като нова играчка или  приятна дълга разходка", казва Илейн Пендълбъри от PDSA.

Водещи

Най-четени