Вината увеличават насладата от „забранените храни“ 11.12 | 21:23
Колкото по-зле се чувствате, толкова по-силно ще се насладите на вкусотийките

На света почти няма жена, която да не е хапвала някоя от така наречените "забранени" храни, изпитвайки поне малко вина и дори срам от себе си.
Оказва се обаче, че това всъщност е правилният модел на поведение. Защото изпитваната вина увеличава удоволствието от консумирането на вкуснотийките, които се стремим да хапваме по-рядко.
Тази странна зависимост са установили изследователи от чикагски университет след провеждане на редица опити.
По какъв начин са стигнали до този извод, какво са карали хората да правят (не се притеснявайте – яденето на сладки шоколадови изкушения определено не им е било неприятно), прочетете при kulinar.bg.
Водещи
-
Жеги до 42°C връхлитат страната в края на юни
Задава се продължителен жежък период със засуха
15.06 | 18:00
-
България поема председателството на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа
Президентът Румен Радев ще участва в Срещата на върха на ПСЮЕ
15.06 | 17:40
-
Голям военен парад във Вашингтон съвпадна с рождения ден на Тръмп
Амерканският президент вчера стана на 79 г.
15.06 | 17:20
Най-четени
-
Борисов с остри критики към президента Радев
Лидерът на ГЕРБ остро нападна и ПП, че обикаляли по европейски държави да молят България да не...
15.06 | 11:20
-
Станков: Всички големи фондове с готовност за изгодно финансиране на българската енергетика
Министърът на енергетика подчерта, че по отношение на енергетиката трябва да се гледа 20...
15.06 | 16:00