Вината увеличават насладата от „забранените храни“ 11.12 | 21:23
Колкото по-зле се чувствате, толкова по-силно ще се насладите на вкусотийките

На света почти няма жена, която да не е хапвала някоя от така наречените "забранени" храни, изпитвайки поне малко вина и дори срам от себе си.
Оказва се обаче, че това всъщност е правилният модел на поведение. Защото изпитваната вина увеличава удоволствието от консумирането на вкуснотийките, които се стремим да хапваме по-рядко.
Тази странна зависимост са установили изследователи от чикагски университет след провеждане на редица опити.
По какъв начин са стигнали до този извод, какво са карали хората да правят (не се притеснявайте – яденето на сладки шоколадови изкушения определено не им е било неприятно), прочетете при kulinar.bg.
Водещи
-
Първите глоби за шофиране в аварийните ленти на магистралите ще бъдат налагани от тази събота и неделя
Позицията на МВР
15.07 | 17:40
-
Нов обрат по делото "Дебора"
Районният съд в Пловдив пусна на свобода обвиняемия Георги Георгиев срещу парична гаранация от...
15.07 | 16:45
Най-четени
-
Николай Василев: Трябва да спрем да говорим, че има инфлация, такава няма
По негови думи инфлация ще има, но причината за това е бюджетната политика на правителствата...
15.07 | 13:45
-
Томислав Дончев: Приемането на еврото не е сред рисковете, които ни крие бъдещето
В събитието участва и икономическият анализатор Йонко Чуклев.
15.07 | 14:30
-
Тръмп за BBC: Разочарован съм от Путин, но не съм го отписал
Интервюто се появява в медийното пространство часове след като Тръмп обяви нови оръжейни...
15.07 | 12:00