Лекари се хванаха в чудо! Бум на инцидентите със секс играчки заради филм 13.02 | 11:00

„Петдесет нюанса сиво" подлуди хората

От Беатрис Николoва

Лондонските служби за спешна помощ са притеснени, че значително ще нараснат повикванията за инциденти, свързани със секс игри, след премиерата на "Петдесет нюанса сиво", пише BBC.

Еротичната драма със садо-мазо елементи ще излезе на екран на 13 февруари малко преди Деня на влюбените - Свети Валентин. От миналия април са потърсили помощ 393 лондончани заради инциденти, свързани със сексуални игри. Сред тях фигурират заключени и заяли за легла белезници, заседнали халки по полови органи и др.

Лондонската пожарна излезе в Twitter със специални съвети, за да бъдат избегнати подобни произшествия. От службата призовават към здрав разум и съветват да звъним на спешен телефон само при наистина критични ситуации.

Скокът на инцидентите, свързани с интимни масажори и вибратори още през 2012 година с излизането на едноименната книга на Е Л Джеймс. Тогава в САЩ броят на хората, получили спешна помощ за подобни "засечки", достигна 2500 души. Най-възрастният от тях бeше на 85 години.

1472475

По аналогия лондонските спешни служби очакват скок на повикванията. Статистиката сочи, че 58 процента от небрежно боравещите със секс играчки са мъже, а тяхната средна възраст е 44 години. Дамите пациентки са по-млади, на средна възраст около 30 г.

"Ефектът на "50 нюанса сиво" е засилване интереса към белезниците и играчките, но призоваваме всички да внимават, за да не се наранят или най-малкото да ходят посинени няколко седмици", обясни Дейв Браун от пожарникар в Лондон.

 

Водещи

Най-четени