Махмурлукът не секва желанието ни да пием алкохол 05.03 | 18:59

„Спирам алкохола!“ е често срещан израз, който бързо забравяме

От Лазар Тодоров

Изглежда, че махмурлука в резултат на постоянните пиянски запои не е достатъчна причина да се откажем алкохола. Всяка сутрин след тежка вечер си повтаряме добре познатите фрази "Спирам алкохола!" или "Повече няма да пия!".

Изследване показва, че махмурлукът почти не влияе на решенията ни да посегнем към спиртните напитки в петък вечер, според Huffington post.

Тежките ни пиянски изпълнения не само, че не ни отказват от идеята да си пийваме, но и опровергават мита, че ни тласкат към алкохола, когато имаме нужда да се освободим от болката.

386 американски колежани са били помолени да си водят така наречен "дневник на пиянството" в продължение на 3 седмици. Всеки ден обектите на изследването е трябвало да отбелязват дали имат махмурлук след запой и да отчитат дали въобще имат желание да пият по-късно през деня.

Резултатите показали, че няма особена разлика в сутрините с голям махмурлук и тези без такъв. При прегледа на дневниците са намерени и непопълнени празни полета, което според изследователите се дължи на факта, че обектите на изследване не са били в състояние дори да държат химикал.

Проучването обърнало внимание и на хората, които прекаляват с алкохола и изводът е, че махмурлукът наистина отлага приемането на алкохол поне със 6 часа и като цяло с от 38 до 44 часа. 

Водещи

Най-четени