Мъж конструира пистолет за поставяне на презервативи 10.04 | 16:27

Едно от най-безумните изобретения за всички времена?

От Ивайло Коралски

Немският изобретател Йорг Шправе конструира ръчно устройство за поставяне на презервативи, с което се надява да получи финансиране от фондацията на Мелинда и Бил Гейтс в размер от 100 хиляди долара за своята разработка, пише Daily Mail, цитиран от БТА.

Уредът наподобява на външен вид пистолет за силиконово лепило. Презервативът се поставя в "дулото му", след което се разпъва автоматично посредством издърпването на специални лостчета. При натискане на спусъка кондомът се изстрелва към поставения близо до "цевта" полов орган.

Автоматът още не е съвсем усъвършенстван и предизвиква известна болка след изстрелването на латексовото предпазно средство, но Шправе твърди, че работи върху "омекотяването на удара". В пуснат в мрежата видеоклип немският рационализатор от град Бургкунщат демонстрира действието на своя пистолет върху бронзова имитация на пенис.

Фондацията на Мелинда и Бил Гейтс обещава финансиране от 100 хиляди долара на всяка нова разработка, способстваща за намаляването на разпространението на венерическите болести и случаите на нежеланата бременност.

Само два дни след като изобретението беше качено в YouTube, видеото беше гледано от повече от 2 милиона души.

Видеото, сега:

Водещи

Най-четени