Мъжете и жените в една връзка се лъжат най-често за пари 04.05 | 12:42

Само лошата хигиена и изневярата могат да отблъснат хората повече от лъжа, свързана с пари

От Пламена Вълчева

Хората лъжат по-често партньорите си за пари, отколкото по каквито и да е други въпроси, предава Daily Express, като се позовава на изследване направено във Великобритания от сайта за ценово сравняване Confused.com.

Един от всеки седем в една връзка признава, че той или тя "финансово изневерява" на партньора си, като се крият сметки на кредитни карти, под-изчисляване на заплатите и отказва да каже колко са били изразходвани.

8% от британците признават, че дори прибягват до криене на покупки, защото не искат техните съпрузи да разберат, че са харчили пари.

Изследването показва, че 31% от анкетираните са по-склонни да разкрият истинската си възраст, или броя на любовниците, които са имали (20%), отколкото да признаят пълния размер на разходите си.

Проучването твърди още, че за 2/3 от британците харченето на пари и лъжата за него, са едни от най-отблъскващите черти в партньор или потенциален партньор.

 

Само лошата хигиена (71%) и изневярата (83%) са другите неща, които могат да отблъскват хората повече.  34% заявяват, че ще избегнат една евентуална връзка, ако разберат за дългове от страна на партньора. Голяма част от двойките пък избират да обединят финансите си (53%). 

Водещи

Най-четени