Мъжете са по-добри в пазаруването от жените 02.03 | 20:27

Те знаят точно какво искат – отиват в магазина и го купуват

От Олга Андреева

Ново проучване разкри неподозиран факт – оказва се, че мъжете, които обикновено нервничат, когато приятелките им се мотаят по магазините, са по-добри в пазаруването, отколкото жените.

Проучването, цитирано от newslite.tv, разкрива, че макар жените да ходят по магазини по-често, те са по-склонни да се приберат вкъщи с празни ръце, докато силният пол се оказва много по-производителен при пазар.

Мъжете следват подход "влизаш и излизаш без да се мотаеш" и купуват дадена стока до 26 минути, след като са я видели, докато на жените им трябва доста по-дълъг период на обмисляне дали точно това искат да си вземат.

Три четвърти от мъжете, участвали в проучването сред 3000 възрастни, твърдят, че винаги си вземат това, което са си наумили като са тръгнали на пазар, а при жените процентът е едва 45.

Говорител на Austin Reed, възложили изследването, обобщи: "Резултатите сочат, че мъжете са по-успешни в пазаруването, отколкото жените.

Изглежда мъжете са по-съсредоточени, по-ефективни и знаят какво искат. Освен това са склонни да си купуват класически дрехи, които ще могат да носят няколко сезона.

Жените гледат на пазаруването като на почивка, а мъжете предпочитат да купуват само това, от което се нуждаят и когато се нуждаят от него, а не "по принцип", "за всеки случай" и "когато отслабнат".

Водещи

Най-четени