На „Улица Сезам“ няма да има еднополови бракове 15.08 | 09:32

Бърт и Ърни са кукли и нямат никаква сексуална ориентация

От Елена Коцева

Създателите на популялната по целия свят детско шоу "Улица Сезам" обещават, че персонажите Бърт и Ърни няма да сключат еднополов брак.

Изявлението от страна на продуцентите идва след множество призиви на гей активисти предаването да подкрепи борбата за равенство и толерантност към хората с нетрадиционна сексуална ориентация, пише БиБиСи.

Бърт и Ърни са неразделни приятели. Техните участия в предаването най-често са в дуети, с които пародират популярни изпълнители. Двойката вече се подвизава на екрана 40 години. Куклените герои спят в една спалня, но в различни кревати.

Продуцентите подчертават, че и Бърт, и Ърни имат мъжки пол и притежават много човешки качества. В изявлението обаче се казва: "Те са и ще останат кукли и нямат никаква сексуална ориентация".

Според гей активисти една церемония по сключване на брак между Бърт и Ърни ще развие у децата чувството за толерантност по отношение на сексуалните малцинства.
С този призив има отворени петиция и в интернет, където са се подписали повече от 7 хиляди души, а над 4 хиляди са подкрепили идеята във
Facebook.

Водещи

Най-четени