На бас, че никога не сте готвили с... 06.06 | 21:50

Вижте някои от най-редките, но полезни хранителни продукти

От Гергана Златкова

Световната кухня е безкраен източник на идеи за нови ястия, защото всеки ден се появява нова рядка храна, която заслужава непременно да се пробва.

До някои от тях нямаме достъп поради географското разположение на страната ни, а други са скъпички за бюджета на средностатистическия българин.

Има обаче неща, които, ако имате възможност някога, задължително трябва да опитате. Защото, освен екзотични, те са и много полезни.

Австралийският модел Миранда Кер, например, посочва като основна тайна за красота си една напитка - сок от Нони, направена от плодовете на дърво от рода на кафето Morinda citrifolia.

Дървото расте в Югоизточна Азия, Австралия и на Карибите.

Производителят на напитката твърди, че има силно антиоксидантно действие, повишава енергията, засилва имунната система, което води до подобряване на работоспособността.

Кордицепс  пък е наименованието на торбеста гъба, най-известната от които е гъсеницата-зеленчук.

Всички видове от този род гъби са паразити, нападащи насекоми и други членестоноги, дори подземните трюфелоподобни свои "събратя".

Вижте още и все така интересни екзотични хранителни продукти, с които е доста вероятно да не сте готвили никога, при Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени