Най-оригиналните идеи за боядисване на яйца, събрани на едно място 09.04 | 12:40

Украса на великденски яйца с дантела, вратовръзка, пяна за бръснене и други

От Александрина Вълчева

Великден е след десетина дни и подготовката за него тече с пълна сила в много домакинства. Има още време обаче, докато настъпи денят за боядисване на яйца. 

Освен традиционните методи с памук и восък, съществуват и доста оригинални хрумвания за украса. Може да използвате подръчни материали, за да декорирате великденските яйца по свой вкус. Може например да използвате плат, чрез който ще постигнете красив резултат.

Ако вкъщи имате стара и ненужна дантелена блуза или пола, ще успеете да й намерите приложение в боядисването на великденските яйца. Може да си купите малко парче от въпросния плат и от всеки магазин за платове. 

Идеята в случая е десенът на дантелата да се отпечата върху яйцето. Това ще се получи, когато увиете яйцето в нея и я завържете стегнато. След това потопете в избран от вас цвят, изчакайте 8-10 минути и го извадете.

Оставете го да се отцеди и да изсъхне и тогава махнете парчето плат.

Ще се получат красиви шарки, от които великденските ви яйца ще изглеждат като нарисувани.

Освен за боядисване, дантелата може да използва и като прекрасна декорация за яйцата ви, така че да заприличат на показаните на снимката.

За целта ще ви трябва малка ножичка, с която да изрежете ленти, съобразени с десена на дантелата. Може да завържете със сатенена панделка красиви парченца в различен цвят към яйцето. Също така, ако имате секундно лепило, можете внимателно да я залепите. 

Вижте всички нетрадиционни техники за боядисване на великденски яйца в Jenite.bg! 

Водещи

Най-четени