Най-популярните техники за боядисване на великденски яйца 03.04 | 13:40

Припомнете си кои са традиционните техники

От Александрина Вълчева

Великден е сред най-значимите празници в християнския календар. Почивните дни около него позволяват на хората да се видят с близките си. Традициите, свързани с великденската трапеза пък, се спазват с удоволствие от малки и големи.

Тази година Великден ще бъде на 20 април. Дотогава остават малко повече от две седмици, така че е време вече да решим как ще боядисаме великденските яйца.

Те са основен компонент на празничната трапеза, а за декорацията им има безброй начини. С всяка изминала година се появяват нови идеи, коя от коя по-модерни. Ала красотата на традиционното боядисване на яйца не е за подценяване. 

Jenite.bg припомнят, че всяко яйце може да се сдобие с ефектна декорация, направена с помощта на восък. За целта можете да вземете свещ или восъчна писалка, с която да проявите творческите си заложби.

След като сварите яйцата и преди да изстинат напълно, можете да нарисувате каквото си поискате върху тях. Восъкът се топи от топлината и оставя недивима диря.

Втората стъпка е да пуснете яйцата в избраната от вас боя, за да се оцветят. Благодарение на восъка, частта, в която сте рисували или писали, няма да се оцвети. Така се получават интересни и оригинални великденски яйца, които няма да ви отнемат много време в подготовката за великденската трапеза, отговаряща на всички традиции.

Разберете кои са останалите традиционни техники за боядисване на великденски яйца!

Най-четени