Предпочитаме чужбина за Великден, вместо домашния уют 22.03 | 15:00

Средно 550 лв. на човек ще ни струва празника

От Цанка Донкова

Предпочитаме чужбина, вместо домашния уют за Великден. Все повече българи се замислят и избират да прекарат почивката си извън страната ни. 280 хил. българи ще пътуват и няма да посрещнат празника 20 април у дома. 100 хил. ще бъдат в чужбина за Възкресение, като ще се възползват от тридневния уикенд, съобщава в. "Всеки ден".

Тази година православният Великден съвпада с католическия, което дава надежда на туроператорите, че у нас ще дойдат повече гости от Западна Европа.

"Няма нищо по-хубаво от това българските граждани и всеки един човек да има възможност да пътува. Пътуването е живот, пътуването е култура, това е една наистина уникална възможност да откриеш света", посочва Полина Карастоянова, изп. директор на Националния борд по туризъм.

Най-предпочитана дестинация отново е Гърция. Основно заради близостта й до България и вкусната кухня.

"Другата атрактивна дестинация е Италия", добавя Венцислав Христов, управител на Българска компания за туризъм.

Изгодните цени и високото качество на туристическите услуги са най-честата причина българите да пътуват в чужбина за празника.

Средно 550 лв. на човек ще струва Великден на празнуващите. Хотелиерите очакват увеличения туристически поток в родните курорти за Великден да навакса приходите им от слабия зимен ски сезон, причинен от топлата зима.

Водещи

Най-четени