Най-смешната мечка на света дава уроци по танци (СНИМКИ) 25.01 | 16:49

Кадрите били заснети след 40-дневно следене на руските кафяви мечки

От Надежда Стоянова

Руският фотограф Николай Зиновиев не спира да обикаля света, опитвайки се да улови човешкото в дивия свят. От снимките в сайта му си личи, че личните му фаворити сред животните са мечките. Поредното му попадение е свързано именно с тях.

След 40 дни наблюдение в един руски резерват, търпението му било възнаградено от една доста артистична кафява мечка. Уникалното животно прави показно край Курилското езеро как се танцува. Както се вижда от кадрите, се справя перфектно и много хора могат да завидят благородно.

"Снимах млада мечка на брега на езерото. Държеше се нормално, ловеше риба и се грижеше за малките си. Изведнъж обаче друга мечка се появи от близките храсти и обектът на моите наблюдения видимо се разтревожи. Новата мечка подуши другата от далече и след това направо ме изуми", обяснява фотографът.

Животното се изправило на задните си лапи точно като човек и започнало да прави странни движения, които могат да се оприличат на танц. Обикновено подобна поза е естествена реакция на мечките при потенциална опасност или когато искат да огледат какво се случва наоколо. Тук обаче ситуацията била съвсем различна, пише Daily Mail.

"След изпълнението двете животни прекараха цял час в луди игри, преследвайки се една друга. Това ми подсказа, че всъщност двамата са брат и сестра. Обикновено след като навършат три години, майките оставят мечетата да продължат сами и доста често те остават заедно още известно време", добавя Зиновиев.

Вижте още снимки в галерията.

Водещи

Най-четени