Направи си сам - запалка от батерия и опаковка от дъвка (ВИДЕО) 20.07 | 09:35

Защото обикновените запалки са твърде обикновени

От Микаела Мохарамян

Днес ще разнообразим денят ви един трик, който някои от вас може и да са виждали или дори опитвали, но за други със сигурност ще е нещо ново и различно.

Нали помните в ученическите години колко беше готино да опитваш постоянно нови и нови неща от поредицата направи-си-сам. Е, сега ще ви върнем точно в онези времена.

Ето и в какво се състои експериментът:

Трябва ви опаковката от една дъвка от лентовите, не дражета. От станиоловата опаковка изрязваме тънка ивица, която след това прегъваме на две през средата и отстраняваме единия ръб под ъгъл от 45 градуса, така че между двете половини да се получи стеснение като формата на  пясъчен часовник. Обработената по този начин лентичка оформяме като скоба тип "лястовичка" и допираме двата ѝ края (от металната страна) към полюсите на обикновен електрохимичен източник на ток - батерия. Протича реакция, при която стесненият край на лентата се възпламенява...

В случай, че не сте разбрали нищо (защото на нас само с описанието ни беше трудно), можете да видите нагледно в Div.bg., където е поместено видеото.

Най-четени