Не е истина как можете да подобрите репутацията си 17.08 | 09:23

Таен трик, в който всеки ще се усъмни

От iNews.bg

Всеки от нас иска хората да го възприемат по определен начин. Понякога обаче това не се получава и не вдъхваме особено доверие и респект. Ето го и идеалния начин да се изгигнете в очите на другите, поне според група британски психолози.

Ще ви прозвучи малко налудничаво, но експертите твърдят, че разпространяването на слуховете подобрявало репутацията, пише Daily Telegraph. Това било много по-добро от слушането им, защото показва, че човекът е добре осведомен, особено когато се отнася за познати.

"Не е изненадващо, че най-много клюкарстваме за познати хора и интересни неща. Най-много ни се клюкарства обаче, когато става въпрос за познат човек с интересен сценарий", каза авторът на изследването д-р Бо Яо от университета на Манчестър.

Направен бил експеримент с историите за знаменитости като Дейвид и Виктория Бекъм и Барак и Мишел Обама. Резултатите показват, че колкото по-необичайна е историята, толкова по-вероятно е хората да я предават, отбелязва БТА.

"Ключовата функция на клюките е да поддържаме репутацията си, като получаваме нова информация за най-новото в поведението на познатите ни", обясняват учените.

Водещи

Най-четени