Невероятно! Бебе порасна в корема на жена в кома 26.08 | 14:52

Майката претърпяла зверска катастрофа, може да остане инвалид

От Гергана Златкова

Поредният уникален случай шокира света!

Миналия септември Джема Холмс спокойно кара скутера си в провинциално градче в Англия, когато ненадейно отнякъде изниква кола и я блъска.

Холмс претърпява ужасяващи наранявания, включително и тежки натъртвания по главата и счупен гръбнак.

Изпада в кома още преди да стигне до болницата и лекарите са на мнение, че няма да оживее.

Забележително е, че около три месеца след катастрофата Холмс се събужда от комата и не само че е все още жива, но се оказва, че е бременна в четвъртия месец.

Според сайта SWNS.com Холмс страда амнезия вследствие на злополуката и не може да си спомни нищо от живота си през последните три години. Включително кой е бащата на детето ѝ.

"Просто бях в шок", казала тя при получаване на изненадващата новина.

Лекарите я предупредили, че ако реди да запази бебето, това не само ще бъде потенциално опасно за здравето ѝ, но по този начин няма как да ѝ бъде направена необходимата операция на гръбнака, без която може да остане цял живот на легло.

Холмс обаче била категорична - ще запази бебето си.

"Просто си помислих, че ако това малко бебе в мен е успяло да оцелее ужасната катастрофа, то се е преборило геройски за живота си, коментира тя.

По време на бременността си Холмс не може да взема и болкоуспокояващи от страх, че лекарството ще навреди на детето, като по този начин понася тройно по-силно болката от нараняванията си.

Но всичко си струвало.

През май тя ражда здраво момченце чрез цезарово сечение.

"Не можех да спра да плача, когато за първи път ми го показаха, защото той ми е малко бебе чудо. Бях толкова щастлива да го видя след всичко, което преживяхме", казва тя пред SWNS.com.

След няколко месеца Холмс ще бъде в състояние да се подложи на брутална процедура - лекарите ще трябва да се счупят гръбнака ѝ, за поставят метални пластини, които да свържат с краката ѝ, за да може да ходи отново.

Шансовете ѝ не са особено големи и не се знае дали ще проходи някога отново.

Водещи

Най-четени