Невероятно! Жена поддържа живота си само с течни храни като мляко, чай и вода 17.02 | 16:20

В началото майката на Манжу мислела, че детето ѝ е злоядо

От Лазар Тодоров

Манжу Дхара е 25-годишна индийка, която не познава вкуса на храната. Нейното съществуване се дължи на течна диета, която трябва да спазва, ако иска да живее. Храната на момичето се състои от мляко, чай и вода, предава Odditycentral.

Манжу е от малък град, наречен Сонипат, разположен близо до индийската столица Ню Делхи. Тя боледува от рядка болест, наречена ахалазия – неспособност на гладките мускулни влакна да се отпускат. Причината е невъзможност на долния езофагиален сфинктер (ДЕС) да се отваря при преглъщане, както и липса на нормална перисталтика на хранопровода. Това пречи на храната да премине в стомаха и да се преглътне. Резултатът е насилствено повръщане при опит да се хапне твърда храна. 

Изненадващо за положението, в което се намира момичето, е, че то е над средното ниво по отношение на теглото при индийските момичета. Макар че е слаба, тя не е болнава и успява да се справя с домашните задължения, но понякога получава силни стомашни болки.

Майката на Манжу споделя, че в началото си мислела, че детето ѝ е злоядо, когато за пръв път му дава да яде храни като ориз и хляб. Но когато детето започва да плаче и това се повтаря често, тя осъзнава, че може би има друга причина.

След многобройни консултации с лекари докторите казват, че единственото решение е операция, за която семейството няма финансовата възможност.

Манжу живее с родителите си, двамата си братя и петте си сестри. Никой друг в семейството не проявява подобни симптоми. Въпреки че не могат да си позволят необходимото лечение за дъщеря си, родителите на момичето гледат тя да има основни неща. По тази причина семейството купило крава, от която получава по 4-5 литра мляко на ден. 

Водещи

Най-четени