Невероятно! Стресът при бременност води до хомосексуализъм 20.01 | 16:40

Пушенето и наркотиците също влияят на сексуалността

От Надежда Стоянова

В последните години привличането към същия пол като че ли се превърна в някаква мода или поне демонстрирането на подобни интереси. Затова и множество психолози започнаха да търсят първоизточника на хомосексуализма.

Предлагаме ви нестандартната гледна точка на холандския невролог Дик Сваб, който е убеден, че сексуалността на детето се определя още преди то да се роди. Според него всичко се дължи на стреса по време на бременността, който повлиява на хормоните, отговорни за формирането на мозъка в утробата, пише Daily Mail.

В най-новата му книга - We Are Our Brains, която беше доста резервирано приета от колегите му, се подчертава, че значение могат да имат още пушенето на цигари и взимането на наркотици в 9-я месец от бременността. Лошите навици на родителите се отразяват още на възпитанието, твърдят други изследвания.

"Въпреки че често се твърди, че развитието след раждането засяга нашата сексуална ориентация, няма доказателства за това. Децата, отглеждани от лесбийки, например, не стават непременно хомосексуалисти. Нито пък има доказателства, че хомосексуализма е личен избор", обяснява Сваб в книгата си.

Всичко се случва още преди бебето да се роди. Затова трябва да сме много внимателни и при взимането на лекарства по време на бременността, подчертава той. Като пример в този случай дава лекарство, което в периода 1940-1950 г. било предписано на 2 милиона майки против спонтанен аборт. То обаче увеличава вероятността от бисексуалност и хомосексуалност при неродените.

Водещи

Най-четени