Необуздан секс умори женски крокодил 20.03 | 19:25

Животното е било задушено от мъжкия екземпляр

От iNews.bg

Много рядък и застрашен вид крокодил е починал от задушаване по време на полов акт в зоологическата градина в Амстердам, предава "GMA News”.
Животното е било задушено от доминиращия мъжки екземпляр в опитите им за съвкупление.

От зоологическата градина уточняват, че женската от вида Гавиалов крокодил е пристигнала в холандската столица в края на октомври именно в рамките на програма за възпроизводство.

Мъжките от този вид държат женските на място с муцуните си, за да покажат превъзходство и за да осъществят половия акт, обясняват от парка, но допълват, че женската е приела да се подчини на своя партньор.

Тя е починала от многобройни рани по тялото си, най-вече в областта на гърлото и в крайна сметка е умряла от задушаване.

В парка от години има мъжки и женски крокодил от този вид, но те никога не са правили опит за възпроизводство. На свобода мъжките имат повече от една партньорка, а в природата има не повече от 2500 възрастни екземпляра.

Гавиаловият крокодил, още Малайски гавиал, е единствен представител на род Tomistoma. По формата на тялото си наподобява на семейство Гавиалови, но всъщност става дума за един напълно различен вид. Този вид е рядък и в зоопарковете. В Европа гавиалови крокодили има само в 10 зоологически градини.

Водещи

Най-четени