Никога не поръчвайте тези 8 неща, когато посещавате ресторанти! 15.03 | 12:51

Заблудата, която е скрита в кухнята на ресторантите

От Лазар Тодоров

В последно време много от хората са твърде заети и все не им остава време да сготвят по нещичко вкъщи. Затова те избират по-лесния начин за хранене - ресторантите.

В този ред на мисли ви представяме съветите на клиенти с богат опит от кухнята на най-различни заведения за хранене. Ето какво не бива да си поръчваме в ресторантите:

Салата айсберг

Салатата айсберг е една от най-големите измами в индустрията. Тя е около 98% вода, освен това в гънките й често се крият бактерии и микроби. Дори и ако ресторантите все пак решат да я измият.

Най-продаваните манджи и гозби

Може би си мислите, че най-продаваните артикули имат висок оборот. Но за да се справят с търсенето, ресторантите ги приготвят предварително в големи количества, което дава време в тези храни да се развият бактерии от хранителен произход.

Чаша с вода

Един от най-опасните елементи в ресторантите е водата. Настоявайте за бутилирана, а не за вода, която ще ви донесат в чаша или гарафа. И нека, по възможност, бутилката да е стъклена, защото при неправилно съхранение от пластмасовите проникват вредни вещества във водата.

Безплатни ядки

Това са например ядки или соленки, които се сервират заедно с напитките. И понеже са безплатни, най-често няма нова порция за всеки нов клиент. Това е като да ядете от ръката на непознат. В края на работното време те са връщани обратно в съд, откъдето се изсипват по чиниите отново на следващия ден.

Парчета месо с кост

Парчетата месо с кости са по-трудни за готвене и често са хрупкави отвън и сурови отвътре. За разлика от недопеченото говеждо, полусуровото свинско и пилешко месо са изключително опасни и могат да причинят заболявания от хранителен произход. Имайте предвид и факта порцията с кокали съдържа по-малко месо.

Промоции на месо със сос

За да избегнат изчерпване на продуктите, ресторантите често поръчват повече храна, отколкото им е нужна. В края на деня останалото от предния ден се превръща в утрешна промоция, прикрита със сос. Сосовете прикриват истинския вкус на продуктите, предупреждават готвачите.Бъдете предпазливи с месо, който е задушено и приготвено в тестени изделия, яхния или супа.

Руло "Стефани"

Първо, често се прави от нискокачествено месо, но ресторантите смятат, че ако го удавят в достатъчно сос и подправки, няма да забележите. За да привлекат клиентите, много ресторанти използват думи като "домашен", "домашно приготвена", че дори вмъкват и майката в рекламата. Не обиждаме майка ви, просто ви съветваме да поръчвате пържола.

Морски дарове

Освен ако ресторантът не е известен със своите морски дарове, няма гаранция, че ще получите това, което е в менюто. В кухнята могат да сменяте рибата ви с по-евтина, а това е често прилаган трик и от дистрибуторите.

Водещи

Най-четени