Никога не сте предполагали тези неща за играчките LEGO 01.12 | 12:43

15 страхотни факта за фигурките

От Лазар Тодоров

Играчките лего определено са най-известните играчки в целия свят от 35 години насам. Постоянно се появяват нови и нови забавления за деца, но легото си остава класика, която всяко дете трябва да има.  

Една в повратните точки от развитието на компанията е 1978 г. когато се появят първите LEGO мини фигурки. През годините те се произвеждат в толкова разновидности, следвайки образи от хитовите филми и популярната култура, че се превръщат в емблема на марката и дори вдъхновяват пълнометражен холивудски филм.

Сега в чест на 35 годишнината от появата на първите фигурки, от Mashable са събрали 15 уникални и забавни факта за малките обитатели на Lego света.

1. През 1976 г. екип от дизайнери на Lego разрязали и формовали лего тухлички в миниатюрна човешки форма, създавайки по този начин първите прототипи. Отнело им 3 години работа и общо 51 прототипа докато се стигне до съвременните фигурки.

2. Една мини фигурка е висока точно четири Lego блокчета, без косата или шапката. Този размер улеснява поставянето им в различни структури.

3. Женските мини фигурки преминават през много концептуални разработки, преди да бъде решено и те да имат стандартни крака, като мъжките фигурки.

4. Дизайнерите на Lego избират да ги боядисат в стандартно жълто – цвят, който според тях се доближава най-много всички раси етнически групи по света. 

Вижте останалите интересни факта в Econ.bg.

Водещи

Най-четени