Няколко полезни съвета от шеф-готвачите 31.01 | 10:30

Как да станем професионалисти като тях

От Надежда Стоянова

Любителите кулинари със сигурност не спират да четат готварски книги и сайтове. В такъв случай няма да им е излишно да научат няколко важни неща от професионалистите в тази област – шеф-готвачите. Опитът и знанията им със сигурност ви ще улеснят, така че възползвайте се.

Един от първите им съвети непременно би бил да не се "хвърляте" на скъпи и екзотични гъби. Няма никакъв смисъл. Печурките може и да ви се струват твърде обикновени, но са изключително вкусни и са на достъпна цена. Въпреки това напоследък домакините често ги пренебрегват.

Друга ценна тънкост, на която майсторите могат да ви научат, е да не прекалявате с употребата на ножа. Най-честата грешка от чисто технически характер, която професионалистите наблюдават у своите колеги аматьори, е "злоупотребата" с него.

Затова работете с ножа стратегически, за да правите по-малко излишни движения. Целта не е да "минавате" през продукта на дъската за рязане няколко пъти. Така той ще изгуби важна част от своите свойства. Това с пълна сила важи за пресните подправки.

Останалите съвети на професионалистите четете на страницата на Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени