Няколко полезни съвета от шеф-готвачите 31.01 | 10:30
Как да станем професионалисти като тях
Любителите кулинари със сигурност не спират да четат готварски книги и сайтове. В такъв случай няма да им е излишно да научат няколко важни неща от професионалистите в тази област – шеф-готвачите. Опитът и знанията им със сигурност ви ще улеснят, така че възползвайте се.
Един от първите им съвети непременно би бил да не се "хвърляте" на скъпи и екзотични гъби. Няма никакъв смисъл. Печурките може и да ви се струват твърде обикновени, но са изключително вкусни и са на достъпна цена. Въпреки това напоследък домакините често ги пренебрегват.
Друга ценна тънкост, на която майсторите могат да ви научат, е да не прекалявате с употребата на ножа. Най-честата грешка от чисто технически характер, която професионалистите наблюдават у своите колеги аматьори, е "злоупотребата" с него.
Затова работете с ножа стратегически, за да правите по-малко излишни движения. Целта не е да "минавате" през продукта на дъската за рязане няколко пъти. Така той ще изгуби важна част от своите свойства. Това с пълна сила важи за пресните подправки.
Останалите съвети на професионалистите четете на страницата на Kulinar.bg.
Водещи
-
Заради липсата на ток жители на Троянско се събраха на протест
Затова жители от общината се събраха пред офиса на енергодружеството в Троян, за да попитат...
28.12 | 18:00
-
И това доживяхме! Бедните вече ходят да празнуват в Гърция
Cpeд нaй-cĸъпитe oфepти e тaзи зa пpeзидeнтcĸи aпapтaмeнт нa 5-звeздeн xoтeл в Бypгac нa...
28.12 | 17:40
-
Народно поверие гласи: Ако днес цялото ви семейство си пожелае нещо, то ще се сбъдне
Празничните дни и народни поверия не приключват с Коледа
28.12 | 17:20
-
Задълбочава се кризата с личните лекари
Броят им у нас продължава да намалява, а натоварването върху тях расте, става известно от...
28.12 | 17:00
Най-четени
-
Снеговалежът в централните и източните райони от Северна България продължава и днес
Ще духа слаб, по долината на Струма и в Източна България предимно умерен север-северозападен...
28.12 | 08:59
-
Не само в България обичат кисело зеле
И в Германия то има дълга история и традиции. А и в други страни го ценят. Днес киселото зеле...
28.12 | 09:40
-
АБВ за вписването на втора православна църква: Поставя се началото на нов разкол
В позицията си от АБВ припомнят първия опит за намеса в църковните дела по времето на...
28.12 | 13:59