Няма да повярвате какво ви причинява пътуването до работа с обществен транспорт 28.11 | 10:55

С личен автомобил нещата не са по-добре

От Беатрис Николoва

Всекидневното пътуване до работа с личен или обществен  транспорт е вредно за здравето.Проучване, направено от британски експерти сред 2000 души,  разкрива, че една пета от хората, които пътуват до службата с автомобил или обществен транспорт, се оплакват от болки в шията, гърба, мускулите и ставите, пише Daily Express.

Най-неудобният транспорт според данните от проучването е автомобилният - 64% от водачите на МПС съобщават за болки. За сравнение - подобни оплаквания имат 11% от пътуващите с автобуси и 5% от използващите метро. Хората, използващи обществен транспорт до службата, посочват  липсата на достатъчно място като причина за болезнените усещания на различни места по тялото. 

"Всекидневното пътуване с личен или обществен транспорт до службата оказва сериозен ефект върху тялото. С течение на времето и ако не се обръща необходимото внимание, тези оплаквания могат да прераснат в траен проблем с мускулите и  ставите", казва физиотерапевтът Катрин Кран.  Най-малко оплаквания от болки имат велосипедистите и пешеходците. 

Препоръката на експертите е служителите да намират начини и време за упражнения през деня, да внимават за стойката си и да  не се заседяват продължително.

Водещи

Най-четени