Няма да повярвате какво направи мъж, след като го ухапа отровна змия! 12.03 | 18:51

И ние все още не вярваме

От Таньо Давчев

Австралиецът Род Съмървил след като бил ухапан от отровна змия, позвънил на службата за бърза помощ. После си извадил бира от хладилника и седнал спокойно да си я пие, докато чака
медиците, съобщи Daily Mail.

54-годишният жител на щата Куинсланд по-късно обяснил, че решил да не се паникьосва, тъй като излишното вълнение можело да влоши положението. "Казах си: "Ако умирам, по-добре да си пийна бира" - е заявил Съмървил. За щастие медиците са спасили живота на австралиеца, макар противоотровата да не е подействала веднага.

Колко време е бил под медицинско наблюдение мъжът, не се уточнява. Съмървил е бил ухапан от вид кафява змия, която се смята за една от най-агресивните в Австралия. Около 80 на сто от ухапванията в страната са именно от нея.

Кафявите австралийски змии достигат на дължина 1,5 метра, хранят се с гризачи и често пропълзяват до жилищата на хората, дори влизат в тях. Змиите не предупреждават, когато се готвят да нападат, атаките им са бързи и стремителни. Отровата им може да увреди черния дроб и бъбреците и дори да причини смърт.

Водещи

Най-четени