Няма да повярвате, но феите съществуват 08.04 | 14:52

Джон Хаят твърди, че създанията на снимките не приличат на нормални насекоми

От Пламена Вълчева

Британски професор привлече вниманието със снимки, на които се виждат малки създания, които според него приличат прекалено много на малки феи, предава Huffington post.

Джон Хаят, директор на Манчестърския институт за проучвания и иновации в изкуството и дизайна, е заснел снимките около Ланкашър, Великобритания. Колекцията от снимки той е уловил в долината Розъндейл.

В продължение на две години той е снимал създанията, както и други различни видове мушици, молци, бълхи и пеперуди, за да докаже, че неговите феи нямат нищо общо с познатите ни насекоми. Освен ефирните си крилца те имат човекоподобни тела.

"Хората могат да решат сами за себе си какви са те. Посланието към хората е, че всеки трябва да отвори съзнанието си. Мисля, че това е една от онези ситуации, когато човек има нужда да повярва, за да го види. Много от хората, които са ги видели, казват, че създанията са довели малко магия в живота им, а тя отдавна липсва."

Още от началото на миналия век се говори за фотографии, които твърдят съществуването на феи. В много от тях си личи опит за манипулация, други са неясни и замъглени, а трети изглеждат съвсем реални.

Истински или не, красивите снимки на приказните създания носят мъничко вълшебство в сивото ни ежедневие и вяра в чудеса.

Водещи

Най-четени