Няма да повярвате от какво е направена тази Горила (ВИДЕО) 18.05 | 12:18

40 000 метални лъжички са били необходими за направата й

От Пламена Вълчева

В Англия представиха статуя на горила, направена от 40 000 метални лъжички, предава BBC. 

Лъжичките за направата на огромната статуя са изпратени от хора от различни кътчета на света. Необичайният експонат се намира в град Озуъстри, Великобритания. 

За създаването на скулптурата са били необходими почти 5 месеца. Приматът от лъжици е бил поръчан от илюзиониста Ури Гелер. За да заплати за труда, той е жертвал сако на приятеля си Майкъл Джексън. Илюзионистът е обещал да подари дрехата на този, който изпрати най-много лъжички. 

Идеята на Гелер е да постави горилата в градината си към собствената колекция от стъклена пирамида, покрит с лъжички кадилак и звездата на Давид, създадена от над 200 кристала. Огромната статуя ще бъде транспортирана с хеликоптер със специална мрежа, както във филма за Кинг Конг. 

Автор на творбата е скулпторът Алфи Брадли, който лично е заварил всички лъжички. Брадли разказва, че първоначално мислили, че ще са му необходими 5000 лъжички, но се оказало, че му трябват 40 000. Само за езика на животното например използвал 70. 

По думите на Брадли, проектът се превърнал в истинско предизвикателство. Всички лъжички били с различен размер и били направени от различен материал. Изпратили ги хора от 23 държави, сред които Китай, Индия и Армения, допълва БТА. 

Скулпторът разказва, че позата на горилата, която сякаш се опитва да излезе от клетката, е заимстван от филма "Кинг Конг". До презентацията никой не бил виждал горилата, дори и сътрудниците на центъра British Ironworks, където е създадена. 

Водещи

Най-четени