Откриха най-щастливия човек в Америка 08.03 | 20:04

Той е на 65 години, женен е и има собствен бизнес

От Олга Андреева

Изследователи твърдят, че са открили най-щастливия човек в Америка. Това е 65-годишният американец от китайски произход Алвин Уонг, женен, който живее в щата Хаваи, съобщи британският в. Telegraph.

Характеристиките и профила на Уонг съвпадат със статистически изградения образ на най-щастливия човек в САЩ.

В продължение на три години "Галъп" изготвя индекс на благоденствие, питайки американците за емоционалното им състояние, удовлетвореността им от работата, за хранителния им режим, здравето, нивата на стрес и други показатели.

Сред качествата, благодарение на които Уонг е оценен като най-щастливия човек, са ръстът му (1,78 м), възрастта (65 години) и финансовото състояние (печели 120 000 долара годишно от собствен бизнес в здравния сектор).

Пред New York Times Уонг заявява: "Моята житейска философия е, че ако не можеш да се смееш на себе си, животът ще бъде страшен".

Други щати в САЩ с висок индекс на благосъстояние се тези в западната част - след Хаваи следват Уайоминг, Северна Дакота, Аляска и Колорадо.

Най-малко щастливи са хората в по-бедните южни щати като Алабама, Кентъки и Мисисипи. Западна Вирджиния е на дъното на своеобразната класация.

Любопитното е, че според неотдавнашни проучвания щастието започва след 50-годишна възраст, тъй като тогава започват да избледняват емоции като гняв, притеснение и стрес. Жените обаче изпитват по-голямо напрежение, тревога и тъга във всички възрасти.

Водещи

Най-четени