Порно актьорите в Ел Ей не искат презервативи 12.01 | 15:53

Две от най-големите компании за филми за възрастни се опълчиха срещу закона за задължителни кондоми

От Гергана Златкова

Твърде е възможно в най-скоро време задължителната употреба на презервативи в порно филмите, произвеждащи се в Лос Анджелис, да бъде отменена, пише BBC. 

До дебат около отменянето на т.нар. "Наредба Б" се стигна, след като две от най-големите порно компании – Vivid Entertainment и Califa Productions, и актьорите Кейдън Крос и Лоуган Пиърс се обявиха категорично против нея

"Порно индустрията значително се е променила в последно време. Ние смятаме, че вече няма място за тревога от заразяване с ХИВ, тъй като редовно се провеждат изследвания. Задължителното използване на кондоми само вреди на индустрията, продажбите и търсенето спадат", коментират поддръжниците на идеята, че презервативите не са непременно задължителни.

"В крайна сметка вече почти никой не би си взел секс касета за вкъщи, на която актьорите са с презервативи", споделя и британският порно актьор Кейран Лий.

"Наредба Б" бе въведена в щата Калифорния през ноември миналата година като превенция срещу заразяване на порно актьорите с вируса на ХИВ.

Най-четени