Потвърдено! Тайно общество на вампири живее във Великобритания 29.05 | 13:12

Смята се, че те наброяват 15 000

От Пламена Вълчева

Ученият д-р Емир Уилямс от университета в Рексам твърди, че във Великобритания има около 15 хиляди вампири, които живеят в тайна мрежа, предава Metro. 

Вампирството на Острова представлява добре обособена субкултура. Психологът Емир Уилямс пуснал в мрежата специален въпросник, така че да може по-добре да изучи вампирските нрави на поданиците на Нейно Величество.

"Вампирите са група хора, които пият кръв. Но те имат правила, които много рядко нарушават. Те указват от кого може и от кого не може да се консумира кръв. Така например кръвните вампири получават лакомството си предимно от доброволни донори. Точно определено е от кои части на тяхното тяло може да се взема кръв и колко!", коментира специалистът. 

Според д-р Емир Уилямс обществото на вампирите е доста комплексно. В него са интегрирани душевни и хибридни вампири, кръвни донори, изпълняващите роли и обикновени ентусиасти, допълва БТА. 

"Аз не мога да ги характеризирам като добри или лоши, нормални или откачени" – казва още Уилямс. – Но това е общност, която трябва да бъде проучена по-добре!" 

Водещи

Най-четени