Преждевременният оргазъм при мъжете се корени в ДНК 29.04 | 10:00

Има обаче техники чрез, които представителите на мъжкия пол могат донякъде успешно да се "спасят" от този ужас за тях

От iNews.bg

Рядко има по-голяма неприятност за мъжете, от невъзможността да прекъснат бързия оргазъм. Според изследвания на учени, това зависи от генетичния запас, който са наследили от бащите си. 

Изследвайки това непопулярно явление при близо 1500 мъже на възраст между 18 и 45 години, те установили, че има наследствен дефект в гена, който освобождава допамин.

Между другото, допаминът е невротрансмитер, който играе основна роля в цялостното сексуално преживяване.

При мъжете с това състояние, нивото на допамин в мозъка, в ключови моменти, е ниско. Поради това възниква преждевременен оргазъм.

В допълнение, те имат този ключов ген, който влияе върху освобождаването на допамин, хормона на щастието и удоволствието, в малко по-различна форма от мъжете, които нямат тези трудности.

Мъжете могат да се контролират с подходящи и лесни техники. Ето и някои от тях:

  • Дълбоко дишане

Дълбокото дишане е форма на медитация, която в някои случаи може да спомогне за контрола на възбудата и напрежението и намаляване на риска от преждевременна еякулация. Вдишайте дълбоко и задръжте дъха си за пет секунди и бавно издишайте. Упражнявайте тази техника редовно и постепенно може да я приложите при сексуален контакт, ако се оплаквате от труден контрол над еякулацията си.

  • Научете се да контролирате оргазма си

Докато мастурбирате или по време на сексуален контакт се фокусирайте върху контрола на оргазма си. Стимулирайте се до момента, в който усетите, че предстои еякулация и тогава спрете. Направете същото нещо няколко пъти преди да достигнете оргазъм. Така по-лесно ще може да разпознавате какво усещате преди оргазъм и ще можете по-лесно да контролирате ситуацията.

  • Слагайте презерватив

Този метод може да ви звучи много прост, но е много успешен при голяма част от мъжете. Презервативите намаляват стимулацията на пениса и това забавя момента на еякулация. Някои презервативи са обработени с тънък слой гел, който намалява чувствителността на пениса и това допълнително може да ви помогне да удължите времето на сексуалния акт.

  • Упражнете стратегически натиск

С малко познания по анатомия може да забавите момента на еякулация, ако приложите натиск върху една определена точка. Ако притиснете перинеума – област разположена между скротума и ануса ще упражните натиск върху простатната си жлеза, която има главна роля в акта на еякулация. Именно простатната жлеза се съкращава и отделя еякулат при оргазъм, а с нейното притискане вие ще забавите този процес. Може да помолите своя партньор да осъществи натиск върху перинеума по време на сексуалния контакт.

  • Намалете напрежението

За много мъже притеснението дали ще се представят добре може да доведе до преждевременна еякулация. Отпуснете се и си спомнете, че вашият партньор също има притеснения най-вероятно, а и най-важното е да се чувствате добре. Вместо да мислите само за момента на оргазма си напомнете, че сексуалния контакт е време, в което да си доставите взаимно удоволствие и да проявите близост.

  • Фокусирайте се върху любовната игра

За да се насладите напълно на сексуалния акт с партньора си се фокусирайте върху любовната игра. Обърнете нужното внимание на партньора си и му доставете удоволствие по различни начини.

  • Посетете лекар

Ако често се оплаквате от преждевременна еякулация и трудно успявате да овладеете своята възбуда може да се консултирате със специалист. Лекарят може да ви препоръча различни методи на лечение в зависимост от вашата възраст и общо здравословно състояние.

Водещи

Най-четени