Пристрастена към водата жена, поглъща по 25 литра на ден 13.07 | 16:26

Посещава тоалетната средно по 40 пъти на ден

От Ивайло Коралски

В известна степен всички сме малко или много пристрастени към водата. Но от друга страна са ужасно малко хората, които поглъщат безценната течност буквално във всеки един удобен момент от деня. Още по-малко пък са тези, изпиващи по 25 литра на ден.

Но Саша Кенеди го прави, което без никакви съмнения я превръща в пристрастена към субстанцията H2O.

Пиенето на вода, особено когато навън властват подобни горещини е полезно. Но, както е добре известно, твърде голямо количество от "полезното" може в крайна сметка да навреди на организма ни.

И въпреки това 26-годишната англичанка продължава да изпива колосални количества вода всеки ден.

Майка на две деца, Саша трудно може да си представи живота, без да погълне обилна доза вода на всеки час, включително през нощта.

Заради нехарактерната си пристрастеност Саша е принудена да носи бутилки с вода навсякъде, където отива, а също да използва тоалетната по малка нужда средно по 40 пъти на ден.

Водната пристрастеност на англичанката започнала, когато била само на две години. Тя постоянно изисквала от своите родители прекомерни количества вода на равни интервали, което ги принудило да я заведат на доктор.

След като била изследвана, лекарите установили, че с нея не се случва нищо странно, но когато била на шест, вече се налагало майка ѝ да оставя до леглото всяка вечер халба пълна с вода.

Когато била ученичка, Саша започнала да носи със себе си бутилка, пълна с най-важната напитка на планетата, а когато съучениците ѝ играели в междучасията, тя прекарвала повече от времето си в близост до училищните чешми.

На 13 вече поглъщала по около 15 литра на ден, а нощната халба била заменена с 5 литрова пластмасова туба.

Саша напуснала училище, когато била на 16 години и започнала работа в склад на магазин. Когато разбрали за нейната пристрастеност, колегите ѝ решили да преместят машината за минерална вода в близост до нейното работно бюро.

По време на 20-тата си година Саша стигнала до 20 литра вода на ден, но нейната пристрастеност достигнала пика си през 2007 година, когато започнала работа от дома си за телекомуникационна компания.

Към днешна дата тя поглъща средно по 25 литра вода на ден, което я прави може би най-добре хидратирания човек на планетата.

"Само да почувствам, че устата ми започва да пресъхва, единствено върху което мога да се фокусирам, е водата. Хората не предполагат, че някой може да изпива подобно количество вода, преди да се запознаят с мен. След това им е нужно известно време, за да повярват на видяното", разказва Саша пред Daily Mail.

"Чувствам се жадна в почти всеки един момент, което означава, че винаги трябва да имам вода под ръка – това е пристрастяващ навик", допълва едричката водолюбка.

Саша признава, че за последните 10 години най-продължителният ѝ сън е траял не повече от час и 15 минути, преди да се наложи да погълне задължителната си дажба H2O или да посети тоалетната.

За протокола, оптималното количество вода, което експертите препоръчват да се поглъща на ден е около литър и половина...

Водещи

Най-четени