Прическите, които винаги ще помним 14.03 | 08:37

Най-доброто десетилетие за прически са 60-те години на миналия век

От Лазар Тодоров

Емблематичният "кошер" на Одри Хепбърн, фризурата тип пикси на Туиги, късо подстриганите женски коси и характерните рошави коси в стил "Бийтълс" превръщат 60-те години на миналия век в най-доброто десетилетие за прически, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от NetVoucherCodes.

Шестото десетилетие на 20-и век е предпочетено от една трета от участниците в анкетата. На второ място се нареждат 50-те години на миналия век с русите ретро къдрици на Мерилин Монро и перчемите на Елвис Пресли и Джеймс Дийн.

На трета позиция участниците в допитването поставят 90-те години на 20-и век благодарение на култовата прическа на Рейчъл - героинята от сериала "Приятели".Това е прическа, подходяща за всякакви случаи и за дами на всяка възраст. Именно благодарение на нея Дженифър Анистън бе избрана за звездата с най-хубава коса на миналото десетилетие.

Характерната прическа с буйни развети коси на Фара Фосет отрежда на 80-те години на миналия век четвърто място в класацията. Най-лошите десетилетия за прически според участниците в допитването са 80-те години на миналия век и първото десетилетие на 21-и век.

Водещи