Пуканки донесоха на американец 7,2 млн. долара 21.09 | 08:31

Мъжът се разболял от изпарения, които вдишвал. Производителите не са информирали за вредите от продукта

От Кремена Бедерева

Американец ще получи солидно обезщетение за това, че е развил заболяване на дробовете от вдишване на изпарения при направата на пуканки в микровълнова печка, съобщи Daily Telegraph.

Уейн Уатсън от щата Колорадо е завел дело срещу компании производители на пуканки за това, че не са описали на етикета на продуктите си вредите, които могат да причинят.

Съдът е постановил, че обвиняемите наистина са действали безотговорно и е наредил да бъде изплатено обезщетение от 7,2 милиона долара.

Заболяването, което американецът развил е облитериращ бронхиолит. Болестта причинява задух в белите дробове, а съставката, която се смята за негов причинител е диацетил.

По думи на колорадеца той е консумирал всеки ден пуканки в продължение на години.

От защитата оспориха обвиненията, настоявайки, че Уатсон е развил проблема си още като работник в компания за почистване на фирми, където е вдишвал вредни химикали.

Компаниите King Soopers и Kroger заявиха, че ще обжалват решението на съда. От своя страна защитата подчерта, че това не е първият път, в който производител на пуканки е подвеждан под отговорност за неосведомяване за вредите от продуктите си.

Водещи

Най-четени