Пуснаха уникален парфюм с аромат на зомби 19.03 | 20:11

Не миришел на разложено, а на торба пълна с трева

От Кремена Бедерева

Ексцентричен парфюм с ухание на зомби е пуснат на пазара от нюйоркската козметична фирма Demeter, предава "Daily Mail”.

Марката на одеколона за мъже е "Зомби за него" и ароматът му леко напомня за "горска почва, с примеси на окапали листа, гъби, плесен, мъхове и земя".

Съществува и дамски вариант на козметичния зомби продукт, който е по-лек "с добавени аромати от утайка от бъчва, който придава женственост на уханието".

Първите тестове на парфюмите приятно изненадали специалистите, защото противно на очакванията, те не ухаели на разложено, както би подсказала марката.

Общото впечатление било съпоставимо с мириса на торба, пълна с трева.

Фирмата Demeter бе основана през 1993 г. От Кристофър Брозиъс и Кристофър Гейбъл. Тя стана известна с необичайната си продуктова селекция. Марката се вдъхновява за новите си ухания от нещата от всекидневието.

По-известните й разработки бяха "Парната стая", която според някои ухаела на запотен човек и "Крейон" с аромат на току-що отворена кутия с моливи в първия учебен ден.

Demeter се радва на фенове и сред знаменитостите. Дрю Баримор си призна, че редовно ползва серията "Джин и тоник" на нюйоркската фирма. Клинт Истууд, Шарън Стоун и Кейт Мос пък били привърженици на продуктовата гама "Кал", която ухае на прясна земя от полето.

Флаконче 30 милилитра с парфюма "Зомби за него" струва 20 долара, съобщава още БТА.

Водещи

Най-четени