Разбирате ли се с приятелите на мъжа си? 10.08 | 15:59

Приятелството с компанията на половинката ви може да се окаже истински страстоубиец

От Елена Кирилова

Повечето хора смятат, че една от тайните на щастливия брак се крие в това съпругата да се разбира добре с приятелите на мъжа си.

Ново проучване сочи, че това може да е добре за социалния живот на двойката, но е и същински страстоубиец, който влияе зле на връзката, съобщава в. Daily Mail.

Оказва се, че мъжете на средна възраст, чиито съпруги са в добри отношения с техните приятели, могат да претърпят тежка загуба на сексуално влечение към половинката си.

Учените твърдят, че въпреки че тези отношения изглеждат напълно безвредни, те могат да окажат отрицателен ефект върху самочувствието на съпруга и са удар по неговата мъжественост.

Това се случва най-вече в моментите, в които жената се разбира по-добре с компанията на съпруга си, отколкото със самия него. Ето защо той губи сексуалното си желание и самочувствието си.

За да разберат това, изследователите прегледали здравните досиета и проучили подробности за социалния живот на 3000 мъже на зряла възраст.

Учените открили, че мъжете, които са съобщили за проблеми със сексуалния си живот, е много по-вероятно да имат един и същи кръг от приятели като жена си.

Екипът от университетите Чикаго и Корнел са нарекли този проблем "междинно партньорство", тъй като жената или приятелката застава между мъжа си и неговите приятели.

Всичко това може да доведе до явни конфликти и проблеми с удовлетворението и привличането на партньора.

Водещи