Разкриха тайната на идеалните женски крака 05.11 | 11:34

Каква трябва да е формата им и какви обувки да носят дамите?

От Мартина Панайотова

Пластични хирурзи описаха идеалните крака - дълги и с прави кости от върха на бедрото до тънкия глезен, с добре оформени извивки на мускулите, съобщи в. Independent, цитиран от БТА.

Правите и тънки крака са особено привлекателни, защото комбинират крехкост и сила.

За да стигнат до този извод, специалистите 12 години изучаваха снимки на манекенки и спортистки, творби на Леонардо да Винчи, гръцки статуи, дори кукли Барби.

"Целта на това изследване е да имаме идеален естетичен модел" - изтъква докладът в медицинското списание "Естетична пластична хирургия".

Правите кости не са единственото изискване. От вътрешната страна на прасеца трябва да има добре изразена издутина – къса, но изявена. След това кракът трябва да се стесни към глезена.

От външната страна извивката е по-дълга и плавна.Извивките от външната и вътрешната страна на идеалните крака не е необходимо да са симетрични.

"Високите токове правят краката по-красиви, защото подчертават мускулите на прасеца, а глезенът изглежда още по-тънък, по-крехък и женствен" - каза хирургът Марк Солдин, който е говорител на Британската асоциация на пластичните хирурзи.



Водещи

Най-четени