Рецепта на деня: Свински пържоли с гъби и кисели краставички 22.02 | 11:15

Запеканка с винен сос за ценители на свинското

От iNews.bg

Необходими продукти:
свински врат - 1 кг;
кисели краставички - 5 - 6 бр.;
гъби - 400 - 500 г;
моркови - 1 - 2 бр.;
червeно вино - 1 ч.ч.;
брашно;
сол;
черен пипер;
чубрица;
олио.
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на тънки пържолки и се овкусява със сол и черен пипер. Всяка пържола се овалва в брашно и се изпържва в тигана докато придобие златист цвят.

Нареждаме ги в тава и се заемаме със зеленчуците. Краставичките и морковите нарязваме на кубчета, а гъбите на филийки.

Слагаме ги в тигана да омекнат. Изцеждаме от излишната мазнина с решетъчна лъжица и ги слагаме върху пържолите. Поръсваме с чубрица.

В същия тиган правим и соса. В останалата мазнина запържваме 2-3 с.л. брашно и добавяме виното, като бъркаме енергично. Добавяме и малко вода, слагаме малко черен пипер и оставяме соса да покъкри.

Поливаме пържолите със соса и печем в загрята фурна до готовност, пише gotvach.bg.

Най-четени