СКОРПИОНЪТ застава на кръстопът през 2014 г. 28.12 | 10:02

Гответе се за необратима раздяла с миналото и сбъдване на мечти

От Антония Михайлова

Скорпионите да се настроят за глобални промени в сферата на основната си дейност през 2014 г. Може напълно да се промени кръгът ви на общуване поради нови обстоятелства в живота ви, занимания и увлечения.

Границата между 2013 и 2014 предвещава голям избор за вас – в каква посока да продължите пътя, с кого да живеете, с кого да си имате работа и вероятно – с кого да се разделите. Ако собствените ви намерения предизвикват съмнения, най-добре нищо не предприемайте, но внимателно оценете как проявяват себе си другите участници в събитията и какви знаци ви дава съдбата.

През януари в живота ви ще нахлуе много информация. Под влияние на импулса сами ще се решите или обстоятелствата ще ви накарат да разклатите основите на своята дейност. Едно голямо почистване ще ви помогне да въведете повече ред и хармония, за да прокарате в живота си нови планове. Общуването през януари ще е най-различно, а миналото може да ви върне това, което сте загубили, не сте успели да направите или сте отложили за по-добри времена.

През февруари е необходимо да умеете да превключвате бързо. Ако в работата се движите по отъпкан коловоз, то неочаквани проблеми може да възникнат в дома ви или в живота на близките. Последната декада на февруари е благоприятна за почивка или повече уединение.

Първата половина на март ще събуди интуицията ви. Креативните ви качества ще политнат, но ще ви се наложи да чувствате настроенията на другите, за да не губите връзка с реалността и да не пропуснете знаците на идващите промени. Прекалено много емоции и очаквания ще бъдат съсредоточени върху вас и ще ви се наложи да поставите граници на жизнената си територия, та никой да не влита там без ваше съгласие.

Втората половина на март ще внесе в живота ви повече оживление. Разгледайте всички идеи, които може да ви се сторят подходящи, заобиколете се с енергични и пробивни хора и сами показвайте аналогични качества.

През април работата ще погълне изцяло вниманието ви. В атмосферата на голямото тичане не забравяйте за здравето си. Разпределяйте натоварването и поддържайте форма и добро самочувствие.

От 20 април до 20 май е много важен период за материализиране на идеи и реализиране на желания. Запретнете ръкави и свършете необходимото, за да възникне усещането за стабилна основа под нещата, които сте набелязали за 2014 година. Внимателно оценете обстановката около 22 април и се постарайте да избягвате ненужния риск.

В края на май Марс тръгва в директна посока, което ще свали ограниченията, към които сте привикнали за няколко месеца и с които сте се научили да се справяте, но сега ще усетите, че в привичния ход на нещата се появяват нови хора и обстоятелства. Ще измине обаче още месец, преди да почувствате, че контролът над важните ви теми е преминал във ваши ръце.

През юни ще сте склонни да се впускате в едни ситуации и да игнорирате други. В някои неща ви предстои прекомерно претоварване и може да възникнат проблеми с реакциите на натиск и претенции отвън. Настройте се предварително по-леко да гледате на нещата, да прощавате на околните тяхното несъвършенство и да си имате работа само с тези, които са близки до вашите интереси. 10–24 юни е един от най-отговорните периоди на 2014 г. Животът ви готви трудна работа, но ако се справите, веднага ще почувствате как силата и авторитетът ви набират обороти, препятствията изчезват от пътя ви и главното – не усещате страх и знаете какво искате.

През юли пред вас ще се отворят нови пътища и възможности. Необходимо е да се подготвите за това, че някои връзки необратимо ще се разрушат, а от част от делата ви ще се наложи да се откажете. Плюсът ще бъде това, че ще се почувствате обновени, а истинските мечти и цели ще станат реалност. На 4-8 и 19-21 юли не проявявайте инициатива, но и не се отклонявайте от това, което ви налагат и изискват обстоятелствата.

Август е най-добрият месец за Скорпионите кариеристи. Единственото, което може да ви отдели от упоритото придвижване към целта, това е любовта. Не си отказвайте удоволствието да постигнете успех на всички фронтове.

През септември не доверявайте важни неща на други хора. Иначе плановете ви може да получат отсрочка или информацията да отплува към конкурентите. Някоя връзка може да се пропука дълбоко. Този период на преориентация в чувствата ще преживеете сравнително лесно, понеже като цяло нещата ви ще се придвижват успешно.

Отпуск можете да си вземете през октомври. Така ще можете да получите всичко хубаво, което ви обещава този месец – красота, комфорт, приятно общуване. В третата декада на октомври има шанс да си върнете разположението на човек, с когото сте се разделили, но не сте успели да забравите.

През ноември ще бъдете и режисьор, и звезда на собствения си спектакъл. Надеждите и въжделенията на много хора ще бъдат насочени към вас. Отново ще се озовете в ролята на сексуален мачо или фатална жена. Това е време, в което по странен начин може да се реализират мечти, за които сте престанали да храните надежди.

Декември ще ви демонстрира, че преимуществото изисква постоянно усърдие. Темата за повишаване на квалификация ще ви накара да се впуснете в нов курс или командировка за обмяна на опит. В хода на образователния процес може да откриете, че с някого от околните ви свързват не само интелектуални, но и романтични интереси.

Ето каква ще е 2014 година за зодия ОВЕН, ТЕЛЕЦ, БЛИЗНАЦИ, РАК, ЛЪВ, ДЕВА и ВЕЗНИ.

Не пропускайте и прогнозата в глобален мащаб, а утре (29 декември) е ред на зодия СТРЕЛЕЦ.

Водещи

Най-четени