Седем прости действия, които ще ви направят по-щастливи само за час 24.07 | 20:14

Може и да не вярвате, но може да промените настроението си с няколко простички "движени"

От Мартина Панайотова

Свикнали сме да възприемаме щастието като нещо дългосрочно, за което се изискват упорити усилия и много търпение. Всъщност, щастието е най-лесното нещо на света. Стига, разбира се, да знаете как да го достигнете. Най-удивителната характеристика на това магическо състояние е в това, че то се крие във всичко – от чашката с кафе до безбрежния океан. Понякога е нужно само да знаете как да извлечете магическата есенция. В момента си стоим на бюрото в офиса и си мислим, че щастието се крие дори и тук – в обикновената рутина. И за да ви го докажем, решихме да ви предложим седем съвета, които ще ви направят по-щастливи само за час. Ако не вярвайте, четете...

1. Енергизирайте се: станете от работното си бюро и се разходете по коридора или навън за десет минути. Колкото по-бързо се движите, толкова повече ускорявате метаболизма си, а слънчевата светлина и движението подобряват настроението. Също така ще станете по-фокусирани и възприемчиви. Не на последно място, инжектирате ли си свежа доза енергия, ставате "заразни" и започвате да карате и околните да се чувстват по-свежи.

2. Потърсете приятели: уговорете си среща за обяд с приятел, който работи наблизо или излезте с приятни колеги. Ако нямате време, може да си початите с някого, когото харесвате, или да му пуснете съобщение във facebook. Сърдечните и близки връзки с другите хора са един от ключовете на щастливия живот, затова не подценявайте този аспект от живота си. Едно приятелско рамо може да направи чудо за минути.

3. Отървете се от някакъв досаден ангажимент: отговорете на важния имейл, отметнете работата, която отлагате винаги за утре, запишете си час при зъболекаря. Отхвърлянето на задължения прави душата лека като перце. Плюс това започвате да се чувствате горди със себе си и ви осенява чувство, че най-накрая вършите нещо смислено.

Кои са останалите четири, може да научите от Fitwell.bg.

Водещи

Най-четени