Те са тук! Бивш военен видя не едно, а цели три НЛО над село Бенковски 02.01 | 13:49

В нощта на 31 декември срещу 1 януари

От Гергана Златкова

Три странни летящи обекта е видял охранител на завод в пловдивското село Бенковски десет минути преди полунощ на 31 декември срещу 1 януари, информира "24 часа".

"Бях сам на дежурство и излязох навън, за да гледам зарята. В този момент забелязах нещо в небето с форма на бумеранг", разказва Валентин Христов.

В първия момент 58-годишният мъж, който е съкратен старши лейтенант от Транспортни войски, си помислил, че вероятно е самолет или хеликоптер. Започнал да го наблюдава внимателно и се убедил, че не е.

"Светлините му не бяха бели, а червено-оранжеви. Летеше безшумно на ниска височина, като се спираше на определени места по 20-30 секунди", обяснява Христов.

При започване на илюминациите необикновената машина се издигнала нагоре, а след това отново се спуснала, като променила формата си в квадрат.

"В 0,10 ч. "нещото" пое на север и се появи второ НЛО. Двете застанаха на разстояние около 400 метра едно от друго", твърди пазачът. Шокиран, той набрал тел. 112 и съобщил за видяното. Докато разговарял с операторката, в небето изникнало трето НЛО.

"Тъкмо казах, че са станали 3, и в следващите секунди изчезнаха", разказва Христов. Събеседничката му явно го взела за луд или пиян, защото единствените ѝ думи били: "Сигналът ви е приет."

Водещи

Най-четени