Тези навици ще съсипят кариерата ви 24.03 | 18:55

Бъдете особено внимателни

От iNews.bg

Знаете, че е необходимо много време, за да успеете да спечелите доверието на хората, с които работите. Също така знаете, че е нужно адски малко, за да съсипете всичко. За съжаление, никой не е застрахован от грешки и затова често ставаме свидетели на човешки провали не само в професионалния, но и в личния живот.

В Div.bg са посочени и обяснени три от навиците, които лесно всеки от нас може да добие, но със сигурност ще съсипят кариерата на всеки, който си го позволи. Вижте кои са тези опасни за всички нас практики:

1. Обещавате неща, които не са по силите ви

Понякога работната обстановка ни поставя в такива ситуации, от които можем да се измъкнем, само ако кажем онова, което човекът отсреща иска да чуе, без значение дали това е клиент, партньор или мениджър. Често обаче тези "измъквания" ни костват много, защото обещаваме неща, които не можем да изпълним. Дали ще са по-високи лихви, по-кратки срокове, лично извинение от шефа, по-ниски цени и т.н., общото между тези "обещания" е, че в повечето случаи те не зависят от вас и вие сте с вързани ръце за постигането им.

Когато обещавате нещо, клиентът ще е доволен, но това е временно. Същият този клиент/работодател/партньор ще бъде още по-ядосан, когато осъзнае, че обещаното няма как да се осъществи. Да не говорим, че ако сгафите по този начин, най-вероятно прекият ви ръководител ще трябва да поеме част от негативите, което няма начин да не повлияе на взаимоотношенията ви.

Вижте останалите вредни навици в работата в Div.bg.

Водещи