Тоалетна взима хляба на футболните вратари 01.11 | 17:37

Щурите японци отново изненадаха всички

От Ивайло Коралски

Че японците често пъти остават неразбрани за голяма част от европоидната раса, не е нещо ново.

Произведението на японски учени, за което ще си говорим в този текст обаче, може да остане неразбрано дори и за всевишния.

Та, особено изгряващите учени са сътворили тоалетна, която опазва футболни врати от шутиращи към тях нападатели.

Признаваме, написаното в предното изречение звучи толкова екзотично-глупаво, че вероятно повечето четящи този текст в момента се почесват замислено.

Но да продължим – творението на японците носи името SGTK - Super Great Toilet Keeper, или по нашенски супер страхотна тоалетна-вратар.

Въпросното се върти наляво, надясно, вероятно подскача и със сигурност може да изстрелва предмети (което, прочее, може би не е най-умното решение, ако тоалетната служи за физиологичните нужди на хората).

Според учените, тоалетната има вградени високотехнологични камери, които проследяват движението на топка със скорост до 99 мили в час. Ако коженото кълбо е в обсега на тоалетната чиния, тя се завърта и отразява удара. Ако пък е далеч, тоалетната изстрелва друга топка, чиято цел е да опази вратата.

Учените споделят още, че наемът на това чудо на техниката ще бъде 7500 долара като на тоалетната ѝ предстои да бъде показвана на различни стадиони и събития.

Футболните фенове обаче, шокиращо, няма да могат да я ползват по начина, по който са свикнали да използват едно от най-великите изобретения в човешката история.

Каква е причината? Ами, питайте японците...

Супер страхотната тоалетна-вратар в действие, тук.

Водещи

Най-четени