Трябва ли жените да правят секс на първата среща? 19.10 | 14:57

Истината за любовните закони, които битуват сред дамите

От Мартина Панайотова

Едно от най-разпространените сказания по отношение на връзките е това, че жената не трябва да прави секс на първата среща, ако иска да завърже сериозни взаимоотношения с онзи, с когото излиза опознавателно. Според прословутите женски теории, "колкото по-дълго го държиш на сухо, толкова по-голям ще бъде интересът му към теб".

Освен забраните върху бързия секс, дамите са си сложили още множество рестрикции. Друга популярна легенда гласи, че жената в никакъв, ама в никакъв случай не трябва да се показва по-разкрепостена в леглото по време на дебютния полов акт, инак любимият ще я смете за лека и твърде експлоатирана. Действия като орална любов или игриви пози са напълно изключени, ако дамата иска той са я припознае за майка на бъдещите му деца.

Истина ли са тези женски закони, изковани на каменните плочи на любовта от Космо и други женски издания? С две думи – не.

Жените имат способността да си измислят хиляди оправдания за това, защо даден мъж не им пристава. Те започват да търсят камъчето в заетото му ежедневие, емоционалната му несигурност и естествено – в разбиранията му за правилно.

Именно последното е породило хилядите забрани около сексуалното поведение на дамите в началото на връзката. Когато даден господин просто си тръгне, те веднага започват да търсят причината в това, че "са се дали прекалено лесно".

Запитани по темата мъже обаче откриват истината: "Преди да спим с дадена жена, ние обикновено спираме да разсъждаваме трезво и мислим само как искаме да я имаме. След като сексът вече се е случил, желанието се успокоява и ние вече можем да видим и преценим жената истински и обективно. Това е и моментът, когато решаваме дали наистина ни харесва или всичко е било нагон – моралът й няма нищо общо".

А що се отнася до вещите номера в леглото, може би е хубаво дамите да обърнат монетата и да се замислят биха ли оставили един страхотен мъж, който им допада във всичко, защото е добър в леглото? Ето – толкова абсурдно е и при тях.

Водещи